Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe pączki z serków homogenizowanych
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 26
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 749
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 162
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 26
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 749
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 162
Składniki
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą w misce do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto wychodzi dość rzadkie i klejące i takie ma być. Uformować kulki dłońmi lekko natłuszczonymi w oleju. Wrzucamy bezpośrednio na rozgrzany olej. Smażymy na wolnym lub średnim ogniu. Pączusie same się obracają w trakcie smażenia. smażymy kilka minut do uzyskania złotego koloru. Wyciągamy na ręcznik papierowy aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. gotowe posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!