Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Efektowna galaretka z czerwonego wina"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 70
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7164
Polecam.
Odsłon: 1698
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 70
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7164
Polecam.
Odsłon: 1698
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Składniki
• 15 minut + czas odstawienia • dla 4 osób • cena 15 zł
Wino wlej do rondelka. Żurawinę zmiksuj, dodaj do wina, posłodź. Pomarańczę sparz, zetrzyj skórkę, wyciśnij sok i dodaj je do wina. Wrzuć też anyż, cynamon z korą oraz kardamon. Garnek postaw na małym ogniu. Kiedy wino się podgrzeje, wsyp żelatynę. Wymieszaj do rozpuszczenia.
Owoce rozłóż do salaterek/foremek, zalej je winem z żelatyną, po wystudzeniu wstaw do lodówki. Przed podaniem wyjmij z foremek, robiąc „babki” – deser będzie wyglądał bardzo efektownie.Źródło: Show