Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzieci na pewno je polubią.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 49
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 62
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1044
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 238
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 49
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 62
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1044
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 238
Składniki
Jajka roztrzepać widelcem, dodać startą dynię, roztopione ostudzone masło i mleko.
Do innej miski wsypać mąkę, dodać proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, oba cukry. Dokładnie połączyć suche i mokre składniki ze sobą.
Foremki na muffinki posmarować tłuszczem, nałożyć ¾ przygotowanym ciastem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 20 minut. Po upieczeniu i lekkim przestudzeniu posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO.