Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dynia po chorwacku"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 80
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7172
Polecam.
Odsłon: 1728
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 91
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 80
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7172
Polecam.
Odsłon: 1728
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 91
Przepis dnia
Składniki
Obierz dynię. Wykrój miękki środek razem z pestkami. Twardy miąższ pokrój w dużą kostkę. Zalej warzywo wrzątkiem, odcedź.
Posiekaj natkę, pokrój parówki oraz pomidory. Przełóż do rondla przygotowane . Skrop olejem, podlej wodą i duś na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut.
Przypraw potrawę solą, pieprzem, papryką czosnkiem. Musi mieć dosyć pikantny smak. Wlej śmietanę, podgrzej i jeszcze raz przypraw do smaku. Podaj z ryżem lub pieczywem. Zamiast parówek możesz wkroić kiełbasę.
Porcje 5 60 min Cena 2,10 zł Kalorie 210 kcal
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa</strong>Źródło: Bella Relaks