Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dynia faszerowana kaszą"
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 732
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 322
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 200
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 573
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 732
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 322
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 200
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 573
Składniki
ok. 60 minut • Porcja 160 kcal • Koszt porcji ok. 3,80 zł • Przepis dla 4 osób
Dynie umyj, osusz, zetnij czapeczki. Łyżką wydrąż pestki i włókna. Tak przygotowane dynie blanszuj kilka minut w posolonym wrzątku. Wyjmij i osusz.
Kaszę ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Bekon pokrój w kostkę i lekko podsmaż na oleju. Wyjmij go z patelni. Na tym samym tłuszczu podsmaż na dużym ogniu pokrojony w półplasterki por.
Kaszę wymieszaj z bekonem, porem i namoczonymi wcześniej rodzynkami lub posiekanymi śliwkami. Dopraw do smaku sokiem z cytryny, pieprzem i solą (delikatnie, bo bekon jest słony). Wymieszaj farsz z roz trzepanym jajkiem.
Napełnij farszem dynie, ustaw je na natłuszczonej blasze, przykryj czapeczkami, skrop olejem. Zapiekaj w 190°C ok. 30 min.Źródło: Kobieta i życie