Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Duszone warzywa z fetą"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 99
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 99
Składniki
Soczewicę opłucz. Cebulę poszatkuj, czosnek pokrój w plasterki, a paprykę w kostkę.
Podsmaż na rozgrzanym maśle.
Następnie dodaj drobno pokrojoną papryczkę chili (albo chili w proszku) i przecier pomidorowy. Gotuj kilka minut, po czym dołóż pomidory wraz z sokiem z puszki, socze wicę oraz dynię pokrojoną w kostkę. Dosyp listki laurowe, sól, pieprz.
Po około 20 minutach dorzuć 2 gałązki tymianku.
Całość dokładnie wy- mieszaj i podawaj na świeżych listkach szpinaku. Danie posyp pokruszonym serem feta.
60 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 250Źródło: Super TV