Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Duszona kapusta ze smażonymi pierogami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 148
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 148
Składniki
Kapustę oczyść i drobno poszatkuj. Przełóż do garnka i zalej 2 szklankami wody. Następnie dodaj trochę soli i gotuj przez 10 minut, co jakiś czas mieszając. Na głębokiej patelni rozgrzej olej, wrzuć posiekaną cebulę i zeszklij. Wsyp 2 łyżki mąki i chwilę podsmaż. Dodaj kapustę razem z wodą i dokładnie wymieszaj. Dodaj przyprawy – liść laurowy, ziele angielskie i wszystko razem duś przez około 15 minut.
Po częściowym odparowaniu płynu kapustę przykryj i od czasu do czasu mieszaj, aby się nie przypaliła. Pod koniec duszenia dopraw kapustę do smaku solą, pieprzem, szczyptą chili oraz sokiem z cytryny.
Na sam koniec dodaj drobno posiekany koperek. Kapustę wyłóż na talerze, na wierzch ułóż przesmażone na złoty kolor pierogi z mięsem (możesz je posypać podsmażonymi kawałkami boczku).Źródło: Na żywo