Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3086
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 224
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3086
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 224
Składniki
Bardzo dokładnie utrzeć żółtka z cukrem i skórką otartą z 1 cytryny.
w rondelku mocno podgrzać wyciśnięty sok z cytryn, dodać żelatynę i dokładnie wymieszać (nie gotować!!!), zdjąć z ognia i przestudzić.
Ubić sztywną pianę z białek.
Połączyć żółtka z pianą i sokiem z cytryny, wszystko delikatnie wymieszać i rozłożyć do salaterek.
Mocno schłodzić w lodówce. Przed podaniem udekorować bitą śmietaną i listkiem mięty.