Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 90
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 41
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 236
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5397
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 90
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 41
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 236
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5397
Składniki
Ser wymieszać z 2 jajkami dodać rodzynki ( dosłodzić wg. uznania)- nie może być zbyt luźny
Mleko lekko podgrzać, dodać 7 łyżek cukru i drożdże- poczekać aż urosną.
Mąkę przesiać, dodać masło wszystko razem posiekać. Dodać 3 jajka, drożdże z mlekiem i resztę cukru. Zagnieść ciasto, odstawić na ok.2 godz. do lodówki.
Wyrośnięte ciasto przekroić na 4 części. Każdą rozwałkować na kształt prostokąta, wyłożyć porcję sera, zwinąć w rulon i pokroić na porcje. Każdą drożdżówkę posmarować rozkłóconym jajkiem lub mlekiem.
Piec w dobrze nagrzanym piekarniku 180-200 st. ok. 30-40 min (termoobieg) lub troszkę dłużej przy "góra- dół" ( trzeba obserwować). * Z takiej ilości wyszło mi 40 drożdżówek Zapraszam do wypróbowania przepisu :)