Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drożdżówki z budyniem"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Składniki
Drożdże rozpuść w łyżce ciepłego mleka z łyżeczką cukru. Odstaw. Mąkę przesiej. Zrób dołek, wlej drożdże i masło. Wbij jajka i żółtko. Wsyp resztę cukru, cukier wanilinowy i sól. Wyrób ciasto i odstaw do wyrośnięcia.
Budynie ugotuj według przepisu, ale w 3 szklankach mleka. Ciasto rozwałkuj, posmaruj budyniem i zwiń w roladę. Pokrój na plastry i zostaw. Piecz w 180°C.Źródło: Takie jest życie