Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drożdżówki śliwkowo-pomarańczowe"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 68
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 101
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 68
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 101
Składniki
<strong>Przepis przysłała Iwona Cieplik z Milicza</strong>
Ciasto: mleko podgrzej, dodaj drożdże, 3 łyżki mąki i łyżkę cukru, wymieszaj. Masło stop, ostudź. Mąkę przesiej, dodaj cukier, kandyzowaną skórkę, jajko i rozczyn, połącz. Wlej masło, wyrób. Odstaw do wyrośnięcia.
Kruszonka: mąkę, masło, cukier i mielone migdały utrzyj. Kruszonkę schłodź.
Czekoladę stop w kąpieli wodnej, wymieszaj z migdałami. Śliwki przekrój na pół. W miejsce pestki wlej czekoladę. Ciasto rozciągnij, wytnij krążki. Ułóż śliwki, zlep, formując bułeczki. Posmaruj roztrzepanym jajkiem, posyp kruszonką. Odstaw do wyrośnięcia. Piecz około 30 min w temp. 170°C.Źródło: Chwila dla Ciebie