Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo prosta drożdżówka, nawet dla początkującego cukiernika
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 154
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 47
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 112
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 154
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 47
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 112
Składniki
jaja, mleko, cukier, olej wymieszać, chwilę mieszać i ubijać trzepaczką, na tą masę pokruszyć drożdże. Przykryć ściereczką i odstawić na noc. Rano dodać mąkę i wymieszzać. Przełożyć na blachę. Włożyć do letniego piekarnika, piec ok 1/2 godziny w temperaturze 170 ~180 st.C. Na wierzch można ułożyć owoce, ale tak aby zabardzo nie "obciążyć " ciasta.