Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Dorsz w żurawinie. Po 24. miesiącu"
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 128
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1197
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5369
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6556
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 128
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1197
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5369
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6556
Składniki
Umyte filety posyp ziołami, skrop sokiem z cytryny i odstaw do lodówki na kilkanaście minut. Nagrzej piekarnik do temperatury 170oC, zawiń filety w folię aluminiową i piecz przez 30 minut. Umyj żurawinę i ją osusz. Owoce wrzuć na nie- wielką patelnię, dodaj cukier do smaku, cynamon i wodę.
Duś całość przez kilka minut pod przykryciem (owoce możesz rozgnieść łyżką). Przetrzyj żurawinę przez sitko o drobnych oczkach. Aby zagęścić sos, dodaj do niego masło i mąkę. Polaną nim rybę udekoruj natką.Źródło: Mam dziecko