Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Domowy chrzan"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 128
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 29
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6520
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 128
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 29
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6520
Składniki
ok. 30 min • Porcja 125 kcal • Koszt ok. 12 zł • Przepis na słoik 900 ml.
Chrzan obieram, myję i ścieram na tarce o najdrobniejszych oczkach. Jajka ubijam. Stawiam na małym ogniu. Dodaję ocet, śmietanę, cukier i sól.
Masę ubijam trzepaczką do zagotowania. Dodaję chrzan, zagotowuję. Podczas gotowania przez cały czas mieszam.
Zawsze go robię na Wielkanoc. Do wędliny jest najlepszy! Magdalena Dopart z MaćkówkiŹródło: Kobieta i życie