Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak domowe słodkości :) Odkurzony przepis z dawnych lat - słodkie wspomnienie dzieciństwa.
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 361
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 60
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 361
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 60
Składniki
Margarynę, mleko i cukier zagotowujemy i studzimy. Dzielimy na dwie części. Do każdej dodajemy po jednej szklance mleka w proszku. Po czym do pierwszej wsypujemy trzy łyżki kakao, a do drugiej trzy dodatkowe łyżki mleka w proszku. Obie masy dokładnie miksujemy i rozsmarowujemy na przemian po waflu. Powinny powstać dwie warstwy jasne i dwie ciemne. Wafle dociskamy deską do krojenia i wstawiamy do lodówki na godzinę. Po wyjęciu kroimy według upodobania.