Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe co nieco :) Cieszą oko zarówno dzieci jak i dorosłych ;D nadzienie można zrobić wg. swoich ulubionych smaków. U mnie nadzienie malinowe takie jak najbardziej lubi moja córka :))
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27447
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 178
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1166
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27447
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 178
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1166
Składniki
Śmietankę zagotować, zdjąć z ognia i dodać białą czekoladę - mieszać aż do rozpuszczenia czekolady. Odstawić do wystudzenia, gdy osiągnie pokojową temperaturę wstawić do lodówki
Maliny gotować na małym ogniu aby się całkowicie rozpadły. Przecisnąć przez sitko mus aby pozbyć się pestek
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Za pomocą pędzelka dokładnie smarować foremki rozpuszczoną czekoladą. Wstawić na około 15min. do zamrażalnika Po tym czasie wyciągnąć i ponownie posmarować. Brzegi czekoladek powinny mieć ok. 1,5-2mm grubości, by czekoladki nie popękały podczas wyjmowania.
Do masy z czekolady gdy zgęstnieje dodać mus malinowy. Wszystko dokładnie wymieszać. Napełniać czekoladowe foremki do około 3/4 wysokości. Pozostała czekolada z pewnością już zastygła więc należy ją delikatnie podgrzać. Na koniec nakładamy rozpuszczoną czekoladę na wierzch. Odstawiamy do lodówki na około 2 godz.
Po tym czasie delikatnie wyjmujemy z foremek. Takie małe a cieszy ;) Smacznego:))