Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wszystkich miłośników lodów - domowe lody które smakują najlepiej i ni jak można je porównać do lodów sklepowych. Możemy je przyrządzić bez maszynki oraz bez mieszania w trakcie mrożenia.
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 84
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 109
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 104
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 828
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 347
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 84
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 109
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 104
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 828
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 347
Składniki
Przygotowujemy trzy miseczki. Jajka koniecznie należy sparzyć. Na kilka sekund wkładamy jajko do wrzątku. Do jednej miski wbijamy żółtka do drugiej białka, do trzeciej śmietankę.
Białka ubijemy na sztywną pianę ze szczyptą soli następnie pod koniec miksowania dodajemy 1/3 cukru.
Żółtka miksujemy z 1/3 cukru.
Śmietankę ubijamy na sztywno z pozostałą 1.3 cukru.
Do ubitej śmietanki dodajemy białka oraz żółtka oraz wyskrobujemy ziarenka z laski wanilii. Wszystko delikatnie mieszamy do połączenia składników a następnie przekładamy do pudełka po lodach. Wkładamy do zamrażalki na min. 8h.