Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,szybkie i proste:) Dla wielbicieli czekolady i kokosa:)
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 147
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 184
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 147
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 184
Składniki
Mleko skondensowane wlac do naczynia i wsypac wiórki kokosowe wymieszac to na zwartą masę. Jeśli jest zbyt rzadkie można dodac jeszcze wiórek:) Lepic w ręku kulki lub walce. Najlepiej co 3-4 batoniki płukac ręce w zimnej wodzie i nie wycierać wtedy lepiej się formuje. Naczynie żaroodporne wyłożyć papierem do pieczenia i układać na nim przyszłe batoniki. Włożyć do zamrażarki na conajmniej pół godziny.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Po wyjęciu z zamrażarki kulek kokosowych moczyc je w roztopionej czekoladzie następnie ułożyc z powrotem w naczyniu i dać w chłodne miejsce do stężenia czekolady:) Smacznego