Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 100
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 100
Składniki
Słonecznik uprażyć na suchej patelni ( nie przypalić ).
Do blendera wsypać sezam, słonecznik i dodać miód.
Zmiksować na gładką masę. Jeżeli chcemy z bakaliami to dołożyć pod koniec miksowania . Ja tym razem zrobiłam chałwę bez bakali.
Masę przełożyć do formy, ja użyłam foremki silikonowej. Pozostawić w lodówce najlepiej na noc. Smacznego życzę.