Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Dinozaur cały w marcepanie"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Składniki
Zrób masę budyniową: Pół szkl. mleka zagotuj z cukrem. Resztę mleka wymieszaj z żółtkami, cukrem wanil. i mąką ziemniaczaną.
Dodaj do gotującego się mleka, mieszając, by nie powstały grudki. Gotuj ok. minutę, aż zgęstnieje. Ostudź. Miękkie masło utrzyj mikserem na puszysto. Dalej miksuj, dodając chłodny budyń.
Z ciasta wytnij zwierzaka (skrawki możesz odłożyć do dekoracji). Posmaruj kremem. Schłodź.
Masę marcepanową zagnieć z barwnikami na posypanym cukrem pudrem blacie. Rozwałkuj między foliami, ułóż na cieście. Z reszty ulep np. jajka.
Słodkiego dinozaura możesz dodatkowo udekorować np. drażetkami, robiąc z nich łatki, pazury, oczy.Źródło: Świat kobiety