Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 44
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 271
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1706
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 124
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 44
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 271
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1706
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 124
Składniki
Suchą tapiokę wsypać na gotująca się wodę, zamieszać i zmniejszyć grzanie. Gdy kuleczki zaczną robić się przeźroczyste należy wsypać cukier. Gotować, aż kuleczki zrobią się przeźroczyste. Następnie dolać letniej wody, znowu zamieszać i odcedzić na sitku. Woda podczas gotowania robi się podobna do kisielu. I własnie dlatego należy płukać, aby zapobiec sklejeniu. Do Tapioki wlać mleczko kokosowe. Wyłożyć do pucharków, udekorować malinami. Ze składników, które podałam, wyjdą dwa takie desery.