Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 304
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 15
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 304
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 15
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Składniki
Wykładamy dno naczynia herbatnikami.Rozpuszczamy galaretkę w połowie wody,studzimy.Ostudzoną mieszamy z serkiem homogenizowanym i wylewamy na herbatniki.Dobrze jeśli jest lekko gęsta.Wykładamy na górę następną porcję herbatników.Wkładamy do lodówki.
Obieramy kiwi,kroimy w kostkę i gotujemy w szklance wody.Po ok 10 min dodajemy kisiel cytrynowy rozmieszany w ok 2/3 szkl wody,wlewamy,mieszamy, zagotowujemy.Po zdjęciu z ognia wykładamy na herbatniki i wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godz.