Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykorzystajmy kończący się sezon truskawkowy!
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20986
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20986
Składniki
Mleko gotujemy. Dodajemy cukier, masło, kakao. Pod koniec kiedy dojdzie do wrzenia wrzucamy kaszę manną. Dokładnie mieszamy, aby nie powstały grudki a gładka masa. Herbatniki kruszymy i układamy w formie/foremkach, w zależności od tego czego używamy. Wykładamy masę. Odstawiamy na 1 h do schłodzenia. Truskawki myjemy, obieramy. Blendujemy z 3 łyżeczkami cukru. Schładzamy. Przed podaniem polewamy mus truskawkowy. Dekorujemy listkiem mięty.