Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser na bazie popularnych “ryżowych szyszek”, słodki, krówkowo-kajmakowy smak przełamany nutką soli. Musicie tego spróbować.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 167
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 167
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Składniki
Migdały prażymy na suchej patelni na złoty kolor.
Uprażone migdały przekładamy do miski, dodajemy ryż preparowany (troszeczkę zostawiamy do dekoracji), pół puszki kajmaku i dokładnie mieszamy.
Powstałą masę wykładamy na dnie pucharków.
Schłodzoną śmietankę 30% ubijamy.
Dodajemy pozostałą część kajmaku, sól i mieszamy.
Następnie dodajemy serek mascarpone i dokładnie mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy. Krem wykładamy w pucharkach na ryżu.
Przed podaniem wstawiamy do lodówki na ok 1 godz.
*Deser dekorujemy ryżem preparowanym, migdałami, ulubionymi owocami.