Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Deser sernikowy z owocami"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Składniki
Brzoskwinię umyj i pokrój na wąskie cząstki. Naczynie żaroodporne posmaruj masłem. Twaróg utrzyj z masłem, a żółtka z cukrem. Obie masy połącz ze sobą i wlej do naczynia. Piecz 20 minut w temperaturze 180°C.
Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli i wyłóż na wierzch deseru. Udekoruj owocami. Zapiecz 20 minut w temperaturze 180°C. Orzechy lekko upraż na suchej patelni. Posyp nimi deser.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień