Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Superowy deserek dla dzieci
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 29
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 68
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 29
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 68
Składniki
Wykonanie: Owoce obrać, pokroić i razem wymieszać. Śmietankę oziębić w lodówce, żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody. Mleko zagotować z cukrem waniliowym. Żółtka, jajko utrzeć z trzema łyżkami cukru pudru na parze i połączyć z gorącym mlekiem. Zimną śmietankę ubić z resztą cukru pudru na puszysto. Masę mleczno jajeczną połączyć z żelatyną i ubijać tak długo aż zacznie gęstnieć. Następnie delikatnie połączyć z ubitą śmietanką, wymieszać z owocami (trochę zostawić do dekoracji). Przełożyć do ozdobnych salaterek, ozdobić owocami, schłodzić w lodówce i podawać.