Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser,idealny na sezon jesienno-zimowy .Zapraszam na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji po wiecej inspiracji.
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 213
Polecam.
Odsłon: 2226
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 118
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 363
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 65
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 213
Polecam.
Odsłon: 2226
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 118
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 363
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 65
Składniki
W garnku karmelizujemy cukier.Uwazajac,bo szybko sie przypala!Nastepnie zalewamy karmel woda z sokiem lub winem(POLECAM WINO)Dodajemy sliwki,anyz,cynamon.Gotujemy ok.10-15 min na wolnym ogniu.Sliwki powinny byc miekkie ale nie rozgotowane.Zageszczamy skrobia i deser gotowy! Podajemy na goraco z galka np.orzechowych lodów! SMACZNEGO!