Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite danie na słodko z ryżu. Można jeść jako zakąskę lub deser. Łatwe w przygotowaniu, ucieszy każdego i osłodzi dzień.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 205
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 205
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Składniki
Ryż opłukać, włożyć do wrzątku, gotować 2 min. Odcedzić. Zalać winem zmieszanym z wodą, dodać masło i roztarte przyprawy do smaku. Zamieszać, ugotować pod przykryciem na małym ogniu. Orzechy sparzyć, obrać ze skórki.
Ugotowany ryż wystudzić, wymieszać z posiekanymi orzechami oraz połową cukru pudru. Śmietankę ubić na sztywno z pozostałym cukrem. Ryż wyłożyć na półmisek, udekorować świeżymi malinami i ubitą śmietanką. Ryż opłukać, włożyć do wrzątku, gotować 2 min. Odcedzić. Zalać winem zmieszanym z wodą, dodać masło i roztarte przyprawy do smaku. Zamieszać, ugotować pod przykryciem na małym ogniu. Orzechy sparzyć, obrać ze skórki. Ugotowany ryż wystudzić, wymieszać z posiekanymi orzechami oraz połową cukru pudru. Śmietankę ubić na sztywno z pozostałym cukrem. Ryż wyłożyć na półmisek, udekorować świeżymi malinami i ubitą śmietanką.