Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 163
Rodzice mieli przy domu mały ogródek , w którym tata uprawiał pomidory, troch...
Odsłon: 15209
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 42
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 163
Rodzice mieli przy domu mały ogródek , w którym tata uprawiał pomidory, troch...
Odsłon: 15209
Młody bób w pomidorach z oliwą z oliwek, miętą, natką i bazylią. Podałam z ry...
Odsłon: 42
Składniki
Kawę zaparzyć. Odstawić do wystudzenia. Żelatynę zalać 100 ml wody, i odstawić na około 15 minut do napęcznienia. Do napęczniałej żelatyny dodać 200 ml kawy , wymieszać, podgrzać do rozpuszczenia. Uważać, aby nie zagotować. Maksymalna temperatura to 80 stopni. Żelatynę zdjąć z ognia, dodać cukier waniliowy, miód i aromat, wymieszać do rozpuszczenia. Następnie dodać ser, wszystko razem zmiksować. Gotową masę przelać do 4 pucharków. Wstawić na min 2,5 godz do lodówki. Dekorować przed podaniem.
Dekoracja. Jeśli chcemy, aby deser był fit, dekorujemy jagodami goi, dmuchaną komosą ryżową itp. jeśli deser nie musi być fit, można udekorować bezą, polewą czekoladową itp.