Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadziewane daktyle to pyszna i zdrowa przekąska, a jej zrobienie jest proste i nie zabiera dużo czasu...
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 748
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6493
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 141
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1109
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 748
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6493
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 141
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1109
Składniki
Daktyle naciąć wzdłuż, usunąć pestki. Do środka włożyć po dwie połówki orzechów.
Czekoladę połamać na kawałki, roztopić w kąpieli wodnej. Każdy daktyl zanurzyć w roztopionej czekoladzie, i pomagając sobie widelcem, przełożyć na kratkę lub folię aluminiową. Dowolnie ozdobić.
Wstawić do lodówki na około 20 minut, do stężenia czekolady.