Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 22
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 717
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3750
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 429
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2287
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 22
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 717
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3750
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 429
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2287
Składniki
Wlej śmietanę 12 proc. do rondla, dodaj żelatynę i pozostaw do spęcznienia. Następnie podgrzej śmietanę, aż żelatyna delikatnie się rozpuści i odstaw na chwilę do ostygnięcia.
Zmiksuj buraki blenderem, wymieszaj ze śmietaną 22 proc. i łyżeczką tartego chrzanu.
Do kremu z buraków dodaj żelatynę ze śmietaną i dopraw solą. Mus buraczkowy przelej do mniejszych miseczek i odstaw do lodówki.
Gdy pianka będzie wystarczająco sztywna, udekoruj łyżką śmietany 18 proc. i gałązką koperku. Podawaj z grzankami.
Czas przygotowania: 45 minut 220 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień