Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czereśniowa babka"
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 89
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 156
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 116
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 898
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 370
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 89
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 156
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 116
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 898
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 370
Składniki
Czereśnie umyj, wydryluj. Masło utrzyj z cukrem, dodaj jajka. Ucieraj. Wsyp mąkę, proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.
Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Połóż część owoców, zalej ciastem. Na wierzchu ułóż resztę owoców. Piecz 45 minut w 180°C. Gorące ciasto posyp uprażonymi płatkami migdałowymi i cukrem pudrem.
Czas: około 1,5 godz.
Wypróbuj
Jeśli chcesz, by czereśnie puściły sok, po wydrylowaniu skrop je sokiem z cytryny i posyp kilkoma łyżkami cukru pudru. Wymieszaj owoce i odstaw na godzinę, a następnie lekko osącz i dodaj do ciasta. Możesz też poddusić czereśnie z cukrem żelującym. Możesz też do czereśni dodać wydrylowane wiśnie, truskawki lub winogrona, co nada ciastu oryginalny smak.Źródło: Dobry Tydzień