Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Czekolodawo-jagodowe babeczki"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 61
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7155
Polecam.
Odsłon: 1675
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 61
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7155
Polecam.
Odsłon: 1675
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Daktyle zalej wrzątkiem.
W misce wymieszaj mąkę z płatkami i miękkim masłem i cukrem, aż wszystkie dobrze się połączą i powstaną grudki.
Do miski wsyp cukier, dodaj masło i namoczone daktyle. Zmiksuj na gładką masę. Dodaj jajko, oba rodzaje mąki, pokruszoną czekoladę, sodę. Miksuj do uzyskania jednolitej masy. Przełóż do kokilek i wstaw do piekarnika na 20 minut. Po tym czasie wyjmij kokilki i na wierzchu podpieczonych babeczek ułóż jagody i kruszonkę. Wstaw na kwadrans. Sprawdzaj, czy jagody się rozpuszczają, a kruszonka nabiera złocistego koloru.Źródło: Olivia