Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Czekoladowy sernik z pączkami"
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6507
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 147
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1156
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6507
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 147
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1156
Składniki
Jajka roztrzep, wymieszaj z serkiem, mąką, solą i proszkiem do pieczenia. Rozgrzej olej. Łyżką kładź porcje ciasta do oleju i smaż na złoty kolor.
Żelatynę namocz w 1/4 szklanki gorącej wody. Czekoladę rozpuść. Śmietanę ubij z cukrem. Nadal miksując, dodaj kakao, serki, czekoladę i żelatynę. Do tortownicy wlej trochę masy, ułóż kilka pączków, zalej resztą masy. Schładzaj 3 godziny.
Przed podaniem rozpuść czekoladę z masłem, na wierzchu ułóż pączki, polej polewą.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień