Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla wielbicieli czekoladek After Eight i połączenia czekolady z mietą. Jak dla mnie rewelacja :-) mięciutkie, czekoladowe z wyraźnie wyczuwalną miętą....uzależniające :-)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 54
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 263
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5413
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 54
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 263
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5413
Składniki
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dalej ubijając wbić jajko i dodać krople miętowe. Mąkę wymieszać z proszkiem i kakao, dodać do masy maślanej, zmiksować. Na końcu wrzucić posiekaną czekoladę i wymieszać łyżką. (ciasto będzie gęste) Na blachę do pieczenia wykładać ciasteczka łyżeczką (nakładając kopiastą łyżeczkę), w odstępach. Piec około 11 minut w temperaturze 180ºC. Wystudzić. Składniki na polewę wymieszać w małym garnku, podgrzać, aż dobrze się połączą i jeszcze ciepłą polewą ozdobić ciastka. Smacznego :) Z podanych proporcji wychodzi ok. 25 ciasteczek.