Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5335
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 112
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5335
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 112
Składniki
Połowę gorzkiej czekolady grubo posiekaj. Składniki ponczu (1/2 szklanki naparu kawy, 1 łyżka likieru miętowego, 2 łyżki likieru czekoladowego) wymieszaj, skrop nim wszystkie blaty biszkoptowe.
Pozostałą czekoladę połam, wsyp do miseczki. Ustaw ją na garnku z parującą wodą i mieszaj, aż czekolada stopi się. Zdejmij miseczkę z garnka. Do czekolady dodaj łyżkę likieru miętowego i łyżkę zimnego masła. Wymieszaj i odstaw.
Schłodzoną kremówkę ubij, dosypując pod koniec cukier puder i zagęstniki. Do kremu wlej 2 łyżki likieru miętowego, wsyp posiekaną czekoladę i wymieszaj. Kremem posmaruj 3 biszkopty, ułóż je jeden na drugim. Na wierzch wylej grubą warstwę ostudzonej polewy czekoladowej. Torcik schłódź. Udekoruj bitą śmietaną, wiórkami czekoladowymi i miętą.