Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Czekoladowe makówki"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 20
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 116
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6634
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1274
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 20
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 116
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6634
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1274
Składniki
Czas przygotowania: 40 minut. 1 sztuka: 280 kcal. Cena sztuki: 1 zł
Rozbij jajka, oddziel żółtka od białek. Żółtka ubij z olejem. Do- daj cukier puder, cukier waniliowy, kakao i śmietanę. Utrzyj mikserem. Białka ubij.
Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia i makiem. Dodawaj porcjami do ucieranej masy na przemian z pianą z białek.
Formę na muffinki wyłóż papierowymi foremkami. Napełnij ciastem. Piecz około 20 minut w temperaturze 175 st. Po wystudzeniu muffinki wyjmij z formy i udekoruj np. stopioną polewą czekoladową oraz marcepanowymi kuleczkami jarzębiny.Źródło: Tina