Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowe kule obtoczone w kakao i orzechach"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 32
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 68
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1054
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 32
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 68
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1054
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Czas przygotowania: 30 minut (bez czasu chłodzenia). 1 sztuka: 95 kcal. Cena sztuki: 0,60 zł
Śmietanę mocno podgrzej. Zdejmij z ognia. Czekoladę zetrzyj na tarce o dużych otworach, wsyp do gorącej śmietany i mieszaj, aż się rozpuści. Dodaj masło, posiekane migdały i likier. Masę dokładnie wymieszaj, po czym włóż do lodówki, aby stężała.
Porcje schłodzonej masy nabieraj łyżeczką do herbaty. Formuj zgrabne kulki. Jedną część pralinek obtocz w kakao, a drugą w – posiekanych orzechach.
Kulki ułóż na tacce i włóż na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem pralinki możesz powkładać do papierowych foremek.Źródło: Tina