Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste czekoladowe babeczki, pokryte maślanym kremem.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 65
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 118
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 65
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 118
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Formę do babeczek (12 sztuk) wyłożyć papilotkami.
Margarynę, cukier, mąkę, proszek do pieczenia, jajka i kakao zmiksować, dodać roztopioną czekoladę i wymieszać. Ciastem wypełnić foremki.
Piec 15 minut. Wyciągnąć z piekarnika i ostudzić.
Masło utrzeć na puch, dodać cukier puder i dalej ucierać do uzyskania gładkiej masy. Dodać roztopioną czekoladę i dobrze wymieszać.
Gdy babeczki są całkiem zimne, ściąć z wierzchu (to co wyrosło) i przekroić na pół. Na każdą babeczkę wycisnąć trochę kremu i umieścić na nim skrzydełka. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.