Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowa pianka z brzoskwinią"
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 303
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 303
Składniki
Jajka zmiksuj z cukrem. Dodaj mąki i startą czekoladę. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia. Wlej masę i piecz 30 minut w 180°C.
Galaretki rozpuść we wrzątku (weź połowę płynu podanego na opakowaniu). Dodaj jogurt i rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę. Dokładnie zmiksuj.
Na schłodzone ciasto delikatnie wyłóż piankę. Wstaw do lodówki na dwie godziny. Brzoskwinię umyj, obierz, pokrój w kostkę. Podawaj ciasto udekorowane owocami. Możesz udekorować je innymi owocami.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień