Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Czekoladowa Pavlova"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 60
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 111
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 357
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 60
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 111
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 357
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 220°C. Białka ubij na sztywno, stopniowo dodając cukier. Dolej ekstrakt waniliowy. Przesiej kakao i wymieszaj z masą, ale niezbyt dokładnie. Temperaturę zmniejsz do 120°C. Masę podziel na 2 części, a z każdej uformuj placek o średnicy 20 cm. Piecz przez 60 min.
Następnie otwórz piekarnik i pozostaw do ostygnięcia. Odcedź wiśnie, a pozostały syrop zredukuj w rondlu na średnim ogniu do konsystencji miodu (5-10 min). Ubij na sztywno śmietankę z kawą.
Na wysuszone placki rozłóż krem i ułóż wiśnie, a potem obsyp orzeszkami i wiórkami czekolady. Ułóż na sobie i skrop całość syropem.
Czas przygotowania: 120 minut. Poziom: łatwyŹródło: TV14