Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny, lekki, rozpływający się w ustach deser z delikatnie wyczuwalnym likierem bananowym w musie z truskawek :-)
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 49
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 45
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 49
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 45
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Składniki
W garnuszku wymieszać mleko, śmietankę, czekoladę i cukier. Podgrzewać (nie doprowadzić do zagotowania), do rozpuszczenia się czekolady, mieszając. Dodać likier, wymieszać i odstawić. Żelatynę dokładnie rozpuścić w gorącej wodzie. Wlać do ciepłej mieszanki mlecznej, wymieszać. Rozlać pomiędzy foremki lub kokilki (z tych proporcji wyszło mi 6 małych silikonowych babeczek). Schłodzić przez 3 godziny lub całą noc. Panna cottę wyjąć na talerzyk, polać musem truskawkowym lub owocowym syropem.
Smacznego :)