Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne muffiny z sernikową warstwą z ricotty, oblane cytrynowym lukrem.....
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 716
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 136
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 640
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 241
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 716
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 136
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 640
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 241
Składniki
W dużej misce wymieszać suche składniki ciasta, dodać kefir, jajka, olej, sok i skórkę z cytryny, zmiksować do gładkiej konsystencji.
Ricottę rozdrobnić widelcem, dodać pozostałe składniki, wymieszać.
Formę do muffin wyłożyć papilotkami. Nakładać po dwie łyżki ciasta i łyżkę masy serowej. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, piec przez 20-25 minut. Studzić na kartce.
Do soku z cytryny stopniowo dodawać cukier puder, energicznie mieszając (gdyby lukier był zbyt rzadki, dodać więcej cukru). Lukrem polać ostygnięte muffiny.