Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cynamonowy ślimaczek"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Rodzynki zalej gorącą wodą. W garnku rozpuść masło, wystudź. Do miski przesiej mąkę, dodaj drożdże, cukier, żółtka, wlej ciepłe mleko i masło. Rodzynki odsącz, obtocz w mące, połącz z masą. Wyrób ciasto, przykryj ściereczką i odstaw na 30 minut.
Rozpuść masło. Dodaj cukier i cynamon, wymieszaj, wylej na talerz. Z ciasta formuj wałki, obtaczaj je w polewie. Układaj w natłuszczonej i obsypanej mąką tortownicy, tworząc ślimaka. Resztą polewy posmaruj wierzch ciasta, posyp płatkami migdałów.
Piecz 35 minut w temp. 180°C.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień