Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cynamonowo-migdałowe markizy"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 38
Polecam.
Odsłon: 2031
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7231
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 171
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 138
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 38
Polecam.
Odsłon: 2031
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7231
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 171
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 138
Składniki
Cukier puder przesiej przez gęste sitko. Białka wymieszaj ze szczyptą soli i ubij na sztywną pianę. Podczas ubijania porcjami wsyp cukier puder. Odłóż ok. 3 łyżek przygotowanej bezy, resztę wymieszaj z migdałami oraz cynamonem. Zagnieć ciasto. 2. Przygotowane ciasto rozwałkuj na placek o grubości ok. 5 mm. Foremkami wytnij po 30 mniejszych i większych gwiazdek. Wyłóż pergaminem 2–3 blachy. Ułóż na nich ciasteczka. Małe gwiazdki posmaruj odłożoną bezą. Ciastka wstawiaj kolejno do piekarnika rozgrzanego do temperatury 125 st. Piecz po 20 minut. Ciasteczka wystudź na blachach. Potem ostrożnie zdejmij. Konfiturę malinową podgrzej, przetrzyj przez sitko. Ew. dodaj do niej 1-2 łyżeczki likieru migdałowego albo rumu. 3. Większe gwiazdki posmaruj konfiturą. Przykryj mniejszymi gwiazdkami. Lekko dociśnij. Odłóż do zastygnięcia.
Pzygotowanie ok. 75 minut 1 sztuka 120 kcalŹródło: Tina