Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1007
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1131
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11578
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1007
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1131
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11578
Składniki
Cukinie umyj, wytrzyj, rozetnij wzdłuż. Łyżką wydrąż środki z pestkami. Pozostaw grubą warstwę miąższu przy skórce.
Wydrążone cukinie gotuj 10 minut w lekko posolonej wodzie. Wyjmij, osusz.
Filety opłucz i pokrój w kostkę. Paprykę oraz pomidory potnij na kawałki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj mięso i resztę warzyw. Przypraw solą oraz pieprzem. Smaż 5 minut.
Żółty ser i mozzarellę zetrzyj. Wydrążone cukinie napełnij przygotowanym nadzieniem. Ułóż w formie posmarowanej tłuszczem, posyp serami.
Piecz ok. 35 min w temp. 190°C. Udekoruj bazylią.Źródło: Naj