Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cukiniowe krążki z kaszą jaglaną"
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 26
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 749
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 162
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 26
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 749
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 162
Składniki
Kaszę jaglaną sparz. Ugotuj według instrukcji w lekko osolonej wodzie. Odcedź, ostudź. Natkę posiekaj. Mięso mielone wyrób z kaszą i natką, przypraw do smaku solą i pieprzem.
Cukinię obierz, pokrój na plas terki o grubości 2 cm. Wytnij gniazda nasienne. Cukiniowe krążki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Środki napełnij mięsną masą.
Pomidory umyj, osusz, pokrój na plasterki. Ułóż na krążkach, przykryj plasterkiem żółtego sera. Piecz 30-35 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie