Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cukinia z mozzarellą"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 24
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 24
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Składniki
Cukinie umyj, odetnij końce i przekrój w poprzek na pół. Potem wydrąż, pozostawiając cienką warstwę miąższu na spodzie. Włóż do osolonego wrzątku, gotuj 5 minut. Wyjmij, osusz. Pomidory umyj, odkrój 8 plasterków, resztę pokrój w kosteczkę.
Cebulę i czosnek obierz, grubo posiekaj, podsmaż na oliwie. Dodaj mięso i pomidory. Duś ok. 15 minut. Ser pokrój w kostkę. Wrzuć do farszu. Przypraw do smaku.
Cukinie napełnij farszem. Ustaw w formie. Przykryj plasterkami pomidorów. Posyp solą oraz posiekaną bazylią. Zapiekaj ok. 10 minut w temp. 180°C. Udekoruj.
porcje, 15 minŹródło: Naj