Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cukinia z bakłażanem i frytkami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 20
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 152
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 353
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 79
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 20
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 152
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 353
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 79
Składniki
Cukinie umyj, osusz, przekrój na pół. Wydrąż miąższ, oprósz przyprawą Kucharek, ułóż w naczyniu żaroodpornym.
Z bakłażana wydrąż pestki, pokrój, posyp solą, odstaw. Po 30 min opłucz. Obsmaż pokrojone mięso, dodaj bakłażana, cukinię, pomidor. Farsz przypraw, napełnij nim połówki cukini.
Ziemniaki drobniutko pokrój i obsmaż na oleju. Na napełnionych farszem połówkach cukini ułóż kawałki sera oraz ziemniaki.
Oprósz przyprawą do frytek. Zapiekaj pod przykryciem 60 min w temp. 180°C.
Przepis przysłała Agata Brzana z Iwonicza Zdroju</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie