Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca gospodyni. Ciasto jest miękkie w konsystencji, słodkie w sam raz, przyjemnie kwaskowe od śliwek, a kruszonka to kropka nad 'i'.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 120
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1700
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 807
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 120
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1700
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 807
Składniki
Margarynę roztopić, wystudzić. Całe jajka ubić z cukrem na puszystą i kremową masę. Następnie stopniowo dodawać mąkę z proszkiem i margarynę. Wymieszać mikserem ciasto. Blaszkę o wymiarach 20x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć na nią ciasto. Na wierzch ciasta ułożyć wydrylowane połówki śliwek – skórką do ciasta. Składniki na kruszonkę rozetrzeć dłońmi w osobnej miseczce. Następnie posypać nią ciasto. Ciasto piec w 160 stopniach 60 minut, do zarumienienia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.